Δέσποινα Αναστάσογλου

Σπούδασε γλωσσολογία στο ΕΚΠΑ και υποκριτική στο Σύγχρονο Θέατρο του Γιώργου Κιμούλη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Είναι δασκάλα της Τεχνικής Alexander, πιστοποιημένη από τη STAT, απόφοιτη του ΑΤCA της Bίκυς Παναγιωτάκη. Έχει εκπαιδευτεί στο drama in education στο Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα.

Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Elephas tiliensis.

Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: Ζάχαρη του Δημήτρη Αγαρτζίδη, Η Νύχτα της Κουκουβάγιας του Γιώργου Διαλεγμένου, Σεροτονίνη του Μισέλ Ουελμπέκ, Απόκοπος του Μπεργαδή, Αγάπησέ με, βασισμένη στην ταινία του Ζουλάφσκι Σημασία έχει ν’ αγαπάς, Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, Οδυσσέας του Τζαίημς Τζόυς, Η Κυρά της θάλασσας του Χένρικ Ίψεν, Η βοσκοπούλα Ανωνύμου, Persona του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Λούλα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, Αλεξάνδρεια, βασισμένη στο Αλεξανδρινό κουαρτέτο του Λόρενς Ντάρελ, Περσινή αρραβωνιαστικιά της Ζυράννας Ζατέλη. Ως σκηνοθέτις έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, το Bios, το Θέατρο Σταθμός.

Ως ηθοποιός έχει δουλέψει στο Εθνικό και στο Ελεύθερο Θέατρο.

Διδάσκει υποκριτική.

Έχει ιδρύσει το Θέατρο της Γειτονιάς, μια μορφή κοινωνικού θεάτρου για παιδιά και εφήβους.

Συμμετείχε στο videoart του John Akomfrah The Airport Lisson gallery.

Για την παράσταση Αλεξάνδρεια ήταν υποψήφια για το Βραβείο Δραματουργίας στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Χορού Κάρολος Κουν 2016.